¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 360΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για την κρέμα σοκολάτας
- 3 κρόκοι αβγών
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 220 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη
Για την τάρτα
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
- 1 κ.σ. μαρμελάδα κεράσι
- 2 κ.σ. λικέρ κεράσι
Διαδικασία
Για την κρέμα σοκολάτας
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους να διαλυθούν καλά.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Λίγο πριν αρχίσει να βράζει η κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και σιγά σιγά τη ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κόψει το αβγό.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε και μόλις δούμε ότι το μείγμα αρχίζει να πήζει ελαφρώς, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Αφήνουμε για λίγο την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
Για την τάρτα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε το αβγό.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
- Με τα χέρια πλάθουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και στρώνουμε σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο.
- Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για να αποκτήσει βάρος.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε το αντικολλιτικό χαρτί και τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κεράσια με τη μαρμελάδα και το λικέρ και αφήνουμε στην άκρη.
- Μόλις κρυώσει η τάρτα, ρίχνουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε διάσπαρτα τα κεράσια.
- Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου