¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Κοντόπουλος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 1 ώρα & 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια (spare ribs)
- 1 ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 100 γρ. κέτσαπ
- 100 γρ. Worcestershire sauce
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε 2 λίτρα νερό τα παϊδάκια σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Aνακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ζάχαρη.
- Στραγγίζουμε τα παϊδάκια, τα στεγνώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Τα ρίχνουμε στο μπολ με τη μαρινάδα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για λίγα λεπτά, σε δόσεις, μέχρι να γλασάρει.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου