¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25΄, Αναμονή 20΄, Ψήσιμο 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Αξιοποιούμε τη φίνα νοστιμιά του κάστανου σε ένα πολύ αγαπητό γλυκό, ιδανικό για πρωινό, για σνακ αλλά και μαζί με τον καφέ ή το τσάι.
Υλικά
- 5 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 400 γρ. πουρές κάστανου (βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- λίγο βούτυρο λιωμένο, για τη φόρμα
Για την επικάλυψη
- 150 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
- ψιλοκομμένα μαρόν γκλασέ, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα για cupcakes 12 θέσεων ή 12 φορμάκια για μάφιν ή cupcakes (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χάρτινα ή αλουμινένια μιας χρήσης).
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά τον πουρέ κάστανου, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα στις βουτυρωμένες θήκες και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν φουσκωτά κεκάκια και η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του ενός να βγει καθαρή και στεγνή.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά και ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει. Έπειτα καλύπτουμε τα cupcakes με μια πλούσια στρώση επικάλυψης και στολίζουμε με τα κάστανα μαρόν γκλασέ.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου