¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 100΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κουνέλι, κομμένο σε κομμάτια
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. λευκό κρασί ξηρό
- 2 ½ φλ. ζωμό κότας
- 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
- 1 κ.γ. κόκκους σιναπιού
- ½ κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 λεμόνι, χυμό
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- φρέσκα κλωναράκια ρίγανης, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια του κουνελιού και τα σοτάρουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε το κουνέλι από την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για 5-6 λεπτά.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Προσθέτουμε το κρασί και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε 1 φλ. ζωμό κότας.
- Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο ζωμό σε ένα μπολ μαζί με 1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά.
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε το σοταρισμένο κουνέλι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και τους κόκκους σιναπιού.
- Ρίχνουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε, και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
- Βάζουμε διάσπαρτα στη σάλτσα τα δαφνόφυλλα, το χυμό λεμονιού και καλύπτουμε με νερό.
- Μαγειρεύουμε για 50-60 περίπου λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να είναι τρυφερό.
- Στο μεταξύ προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και 10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα.
- Όταν κρυώσει λίγο, το βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκα κλωναράκια ρίγανης και σερβίρουμε
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου