¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Πόπη Χρυσανθίδου.
Μερίδες : Για 1 ταψί 20-22 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 6-8 ώριμα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
- 160 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε κομμάτια + λίγο για το ταψί
- 1/2 κούπα (100 γρ.) ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας (60 γρ.) μέλι
- 300 γρ. νωπό ανθότυρο, κομματιασμένο με πιρούνι
- 3 αυγά
- 150 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη (1½ κούπα, αν τα μετρήσουμε αλεσμένα)
- 70 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο για το ταψί
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Διαδικασία
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το ανθότυρο, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι, το ξύσμα και τα βερίκοκα και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
- Ψήνουμε το κέικ για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου