¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 140΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό κρέας μοσχάρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 σέλινο, φύλλα και κοτσάνι, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
- 3 φλ. ζωμό βοδινού
- 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
- ½ κ.γ. θυμάρι
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα στη μέση
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 αβγό, κρόκος, για άλειμμα
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το κρέας να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και να θωρακιστεί.
- Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα μπολ, το περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3-4 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό βοδινού και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί το αλεύρι.
- Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, το θυμάρι, τη ρίγανη, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, τα μανιτάρια, τα φύλλα δάφνης και τέλος προσθέτουμε το κρέας, που αφήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για 1 ½ περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.Αν χρειαστεί, προσθέτουμε στο ενδιάμεσο λίγο ακόμη ζεστό νερό.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας.
- Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας κατά τέτοιον τρόπο ώστε να κρέμεται λίγο έξω από το πυρέξ.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στη ζύμη τη γέμιση.
- Στρώνουμε το άλλο φύλλο επάνω από τη γέμιση.
- Γυρίζουμε και τα δύο φύλλα προς τα μέσα σε ένα χοντρό κορδόνι.
- Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με τον κρόκο αβγού κα και τη χαράζουμε διαγώνια.
- Βάζουμε την πίτα στο φούρνο και την ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10 λεπτά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου