¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 12 κρέπες.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 4 αβγά
- 3 φλ. φύλλα σπανάκι, φρέσκα
- 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 φλ. γάλα
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1/3 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 350 γρ. κατίκι Δομοκού
- 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. ηλιόσπορους
Διαδικασία
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και το σπανάκι και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Αδειάζουμε 1/3 φλ. από το μείγμα στο τηγάνι και το ανακινούμε με γρήγορες κινήσεις, ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα στον πάτο του τηγανιού.
- Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί για 1-2 λεπτά, μέχρι οι άκρες να φανούν έτοιμες.
- Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
- Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με αντικολλητικό χαρτί αναμεταξύ τους.
- Αλείφουμε κάθε κρέπα με 1 κ.σ. κατίκι Δομοκού, ρίχνουμε διάσπαρτα 1 κ.σ. λιαστές ντομάτες και 1 κ.γ. ηλιόσπορους.
- Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διπλώνουμε την κρέπα σε ρολό.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες κρέπες και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου