¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μαρία Αργύρη.
Μερίδες : Για 50 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 35΄, Ψήσιμο 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο καταΐφι
- 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 30 γρ. αμύγδαλα
- 30 γρ. φουντούκια
Σιρόπι
- 4½ κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 1/2 φλούδα λεμονιού ακέρωτου
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Διαδικασία
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από τον χυμό λεμονιού, σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά (ο χρόνος μετράει αφού αρχίσει να κοχλάζει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Τραβάμε μια μικρή λωρίδα φύλλο καταΐφι, το ξαίνουμε με τα δάχτυλά μας και το ανοίγουμε να αφρατέψει. Το τυλίγουμε γύρω από τον δείκτη μας, φτιάχνοντας ουσιαστικά μια μικρή φωλιά.
- Το βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο φύλλο, βάζοντας τις φωλίτσες κολλητά τη μία δίπλα στην άλλη.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε στο κάθε καταϊφάκι από ένα κουταλάκι. Βάζουμε μέσα στην κάθε φωλιά ένα φουντούκι ή ένα αμύγδαλο.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά. Bγάζουμε τα καταϊφάκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο να αποκτήσουν θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Τα σιροπιάζουμε σιγά-σιγά με χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε στο ταψί να ρουφήξουν το σιρόπι. Τα σκεπάζουμε για να παραμείνουν μαλακά.
Μυστικά
- Επιλέγουμε τον ξηρό καρπό της αρεσκείας μας. Ωραία επιλογή είναι και το φυστίκι Αιγίνης
- Όση ώρα ξαίνουμε τις λωρίδες φύλλου, σκεπάζουμε το υπόλοιπο με βρεγμένη πετσέτα για να μην ξεραθεί.
- Αν θέλουμε να κάνουμε μεγαλύτερες τις φωλιές, βάζουμε μέσα 2-3 αμύγδαλα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου