¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (κρατάμε 1 κ.γ. για τη σαλάτα)
- ½ κ.γ. πάπρικα
- 1/3 κ.γ. κουρκουμά
- ½ κ.γ. κόλιανδρο
- 1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 8 φιλέτα σκουμπρί
Για τη σαλάτα
- 1 ματσάκι baby ρόκα
- 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και φιλεταρισμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 1 κ.γ. πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 180οC.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πιπερίτσα τσίλι, την πάπρικα, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.
- Βουτάμε τα φιλέτα του ψαριού μέσα στο μπολ και στη συνέχεια τα απλώνουμε στο ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα.
- Περιχύνουμε τα ψάρια με ότι ζουμάκια έχουν απομείνει στο μπολ και ψήνουμε για 13 περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν μία χρυσοψημένη κρούστα.
Για τη σαλάτα
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρόκα, τα φιλέτα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.γ. πιπερίτσα τσίλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα ψαριού συνοδεία σαλάτας.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου