¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 200 γρ. ρικότα
- 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 400 γρ. ντοματίνια κίτρινα και κόκκινα, κομμένα στη μέση + επιπλέον για γαρνιτούρα
- 1 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 αβγό, τον κρόκο, ανακατεμένο με 1 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα, την παρμεζάνα, το θυμάρι, τη φρέσκια ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.
- Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας αφήνοντας να προεξέχει έξω από το χείλος του ταψιού.
- Αδειάζουμε και απλώνουμε πάνω στην τάρτα το μείγμα τυριού.
- Από πάνω τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ντοματίνια, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
- Γυρνάμε προς τα μέσα τις άκρες της ζύμης και με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα αβγού.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 -25 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο γαρνίρουμε με μαϊντανό, μερικά ντοματίνια ακόμη και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου