¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για την Cacio e pepe
- 500 γρ. σπαγγέτι ή ζυμαρικό της αρεσκείας σας
- 1900 γρ. νερό
- 10 γρ. αλάτι
- 125 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 125 γρ. πεκορίνο Ρομάνο, τριμμένο
- 8 γρ. πιπέρι μαύρο, τριμμένο
Εκτέλεση
Για την Cacio e pepe
- Σε μία κατσαρόλα με αρκετό πλάτος ώστε να χωράνε τα ζυμαρικά σε όλο το μήκος τους, τοποθετούμε το νερό και το αλάτι.
- Φέρνουμε το νερό σε βρασμό και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Διατηρούμε σε χαμηλό βρασμό και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά ανά τακτά διαστήματα.
- Αν το νερό εξατμιστεί πολύ γρήγορα (σημάδι ότι έχουμε βράσει τα ζυμαρικά περισσότερο έντονα από οτι χρειάζεται) χωρίς να έχουν μαγειρευτεί τα ζυμαρικά στο επιθυμητό σημείο βρασμού, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
- Μόλις τα ζυμαρικά έρθουν στο επιθυμητό σημείο βρασμού (προτείνουμε al dente αλλά η επιλογή γίνεται σύμφωνα με το γούστο σας) και το λίγο νερό που έχει απομείνει στην κατσαρόλα, έχει σαφώς χυλώσει από το άμυλο των ζυμαρικών, αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα τυριά σε δόσεις, ανακατεύοντας με μια κουτάλα ή πιρούνα κυκλικά περιμένοντας να ενσωματωθεί η κάθε δόση τυριού προτού προσθέσουμε την επόμενη.
- Όταν ολοκληρώσουμε με τα τυριά θα πρέπει να έχουμε δημιουργήσει μία πλούσια και κρεμώδη σάλτσα.
- Προσθέτουμε πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο ακόμα πεκορίνο και μαύρο πιπέρι από πάνω.
Tips
- * Στην αυθεντική συνταγή χρησιμοποιείται μόνο πεκορίνο αλλά πλέον συναντάμε πολλές φορές και την προσθήκη παρμεζάνας που δίνει ένα πιο «στρογγυλεμένο» αποτέλεσμα.
- * Μπορείτε να πειραματιστείτε με το πιπέρι και να χρησιμοποιήσετε διάφορες ποικιλίες ή συνδυασμό αυτών και ακόμα να το καβουρδίσετε σε ένα σκεύος ώστε να αναδείξει ακόμη περισσότερο τα αρώματά του.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου