¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 120΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
Για τη μαρέγκα
- 160 γρ. ασπράδια αβγών
- 320 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κακάο άγλυκο, σε σκόνη
- 1 βανίλια, κάψουλα
Για την κρέμα
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 ml κρέμα γάλακτος, καλά χτυπημένη σε σαντιγί
Για το γλάσο σοκολάτας
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 30 γρ. βούτυρο
Τρόπος παρασκευής
Για τη μαρέγκα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μπεν μαρί με ένα σύρμα, μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί αρκετά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε έως ότου η μαρέγκα δέσει και γίνει αρκετά σφιχτή.
- Προσθέτουμ στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα, το κακάο και τη βανίλια.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματοςκαι απλώνουμε τη μαρέγκα σε όλη την επιφάνειά του.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, στρώνουμε στην επιφάνεια ένα ακόμα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη γέμιση
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε.
- Προσθέτουμε τη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
- Απλώνουμε την κρέμα επάνω στη μαρέγκα.
- Τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για το γλάσο σοκολάτας
- Εντωμεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να κρυώσει.
- Βγάζουμε το σοκολατένιο ρολό από το ψυγείο και το περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου