¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μαρία Αργύρη.
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Άσπρο μείγμα
- 3½ κούπες ινδοκάρυδο
- 2/3 κουτιού (260-270 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 1 κάψουλα βανίλιας
Μαύρο μείγμα
- 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (θέλουμε να έχει μαλακώσει)
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα κακάο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κάψουλα βανίλιας
Διαδικασία
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20x25 εκ.
Φτιάχνουμε το άσπρο μείγμα
- Ανακατεύουμε τα τρία υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Φτιάχνουμε το μαύρο μείγμα
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά.
- Αδειάζουμε στο ταψί το μισό μαύρο μείγμα. Ρίχνουμε από πάνω το άσπρο μείγμα. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μαύρο μείγμα.
- Ψήνουμε το μπράουνι για περίπου 50 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες πριν το κόψουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου