ΜΕΝΟΥ

Pages

Ανάμικτα λαχανικά με τυρένια σάλτσα και μυρωδικά

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 40 γρ. βούτυρο + επιπλέον για το βουτύρωμα
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
  • 100 γρ. τυρί φέτα, κατσικίσια
  • 200 γ. μασκαρπόνε
  • 750 γρ. ανάμικτα λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι) μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα
  • 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
  • φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

Τρόπος παρασκευής

  • Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε και λιώνουμε το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σκόνη και αφήνουμε να καβουρδιστούν για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μοτσαρέλα, τη γραβιέρα Αμφιλοχίας, το τυρί φέτα, το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθούν ελαφρώς όλα τα τυριά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.
  • Βάζουμε τα ανάμικτα λαχανικά στο πυρέξ και περιχύνουμε με την τυρένια σάλτσα.
  • Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βάζουμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε στο γκριλ στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν τα λαχανικά και να λιώσουν εντελώς τα τυριά.
  • Αφαιρούμε τα λαχανικά από το φούρνο, γαρνίρουμε με τον άνηθο και τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου