¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 40 γρ. βούτυρο + επιπλέον για το βουτύρωμα
- 1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 150 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
- 100 γρ. τυρί φέτα, κατσικίσια
- 200 γ. μασκαρπόνε
- 750 γρ. ανάμικτα λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι) μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα
- 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
- φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα
Τρόπος παρασκευής
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε και λιώνουμε το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σκόνη και αφήνουμε να καβουρδιστούν για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μοτσαρέλα, τη γραβιέρα Αμφιλοχίας, το τυρί φέτα, το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθούν ελαφρώς όλα τα τυριά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.
- Βάζουμε τα ανάμικτα λαχανικά στο πυρέξ και περιχύνουμε με την τυρένια σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε στο γκριλ στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν τα λαχανικά και να λιώσουν εντελώς τα τυριά.
- Αφαιρούμε τα λαχανικά από το φούρνο, γαρνίρουμε με τον άνηθο και τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου