¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Πόπη Χρυσανθίδου.
Μερίδες : Για 30 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 30 ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια (μεγάλα και μαλακά)
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν μαρί
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη
Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα.
- Ομογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μια μαρίζ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει μια σταθερή κρέμα (εκτός ψυγείου κατά προτίμηση).
- Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη.
- Με το δάχτυλό μας τρυπάμε τα δαμάσκηνα και τα γεμίζουμε με τη λευκή κρέμα.
- Μπορούμε να κόψουμε τα δαμάσκηνα στη μέση με ένα μαχαίρι, χωρίς να χωρίσουμε εντελώς το επάνω από το κάτω μέρος, και να απλώσουμε την κρέμα με ένα κουταλάκι.
- Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα τα ρολάρουμε σε άχνη ζάχαρη, για να καλυφθούν γύρω γύρω, τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για 1 εβδομάδα περίπου.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου