¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τη σάλτσα Romesco
- 50 γρ. αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα και χοντροαλεσμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- 2 ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες
- μία πρέζα ζάχαρη
- 2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Για τα λαβράκια
- 4 λαβράκια (300 γρ. / λαβράκι), καθαρισμένα
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
- 400 γρ. baby πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε φέτες
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Για τη σάλτσα Romesco
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, και τα καβουρδίζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Αφαιρούμε τα αμύγδαλα από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 10-12 περίπου λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Στα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος, ρίχνουμε και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.
Για τα λαβράκια
- Φιλετάρουμε τα λαβράκια και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει καλά.
- Βάζουμε τα λαβράκια στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε για 1 λεπτό.
- Στο μεταξύ, επιστρέφουμε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τις βρασμένες baby πατάτες και ανακατεύουμε απαλά.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τις πατάτες για 4-5 λεπτά να μαγειρευτούν και τις αποσύρουμε από το τηγάνι.
- Μεταφέρουμε τα λαβράκια στα πιάτα, τα γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα Romesco και τις baby πατάτες.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου