¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 300 γρ. φασόλια κόκκινα, βρασμένα
- 200 γρ. ντοματίνια, κίτρινα, κομμένα στη μέση
- 200 γρ. ντοματίνια, κόκκινα, κομμένα στη μέση
Για τη βινεγκρέτ
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. φυσικός χυμός πορτοκαλιού
- 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
- 1/4 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι λευκό
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βουληση
- 80 γρ. πεκορίνο, σε φλοίδες
- 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φασόλια, τα κόκκινα και τα κίτρινα ντοματίνια, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το λευκό βαλσάμικο ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
- Σφραγίζουμε το βάζο με το καπάκι και ανακινούμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, ρίχνουμε διάσπαρτα τις φλοίδες πεκορίνο, το μαϊντανό, επιπλέον αλάτι αν θέλουμε, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου