¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο + επιπλέον κλωναράκια, για γαρνιτούρα
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα + 1 επιπλέον, κομμένο σε λεπτές φέτες
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
- 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
- ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- 1 ½ φλ. φρέσκα κράνμπερις
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το θυμάρι, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Με τα χέρια αλείφουμε με το μείγμα τα μπουτάκια, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, που μπαίνει και στο φούρνο, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα προς τα κάτω.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδοψηθεί η πέτσα 5 περίπου λεπτά.
- Γυρίζουμε τα μπουτάκια από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη σε μία πιατέλα.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε για 7-8 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.
- Ρίχνουμε το κρασί και με μία ξύλινη σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού να αποκολληθούν τα υπολείμματα.
- Επιστρέφουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω τον χυμό και τις φέτες λεμονιού.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα κράνμπερις, την καστανή ζάχαρη και το βαλσάμικο ξύδι και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με το μείγμα των κράνμπερις το κοτόπουλο, προσθέτουμε ½ φλ. νερό, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κλωναράκια θυμαριού και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου