¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 8-10 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 300 γρ. τόνο σε νερό
- ½ φλ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, τριμμένο
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 3 κ.σ. λεμόνι, χυμό
- αλάτι, κατά βούληση
- 1 πακέτο αλμυρά κρακεράκια στρόγγυλα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
- Σε ένα μούλτι βάζουμε τον τόνο, το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, το καρότο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη αλοιφή.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
- Μεταφέρουμε το πέστο τόνου σε μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Τοποθετούμε τα κρακεράκια σε πιατέλα, αλείφουμε κάθε κρακεράκι με γενναία ποσότητα από το πέστο τόνου, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου