¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 10-12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Οι Βρετανοί αγαπούν αυτό το τραγανό μείγμα της κρούστας και σερβίρουν το χοιρομέρι τους, συνήθως, σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά
- 1 χοιρινό καπνιστό ζαμπόν (τύπου φουαντρέ), ολόκληρο, 5-6 κιλών
- 45 γρ. μουστάρδα πικάντικη
- 2 ασπράδια αυγού
- 20 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 φλιτζ. τσαγιού ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί ανακατεμένα με τα φύλλα από 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα με τα ασπράδια και τη ζάχαρη.
- Αλείφουμε όλο το μπούτι με το μείγμα μουστάρδας που ετοιμάσαμε. Από πάνω σκορπίζουμε το μείγμα ψίχουλων ομοιόμορφα και πιέζουμε για να κολλήσει στο μπούτι.
- Βάζουμε το μπούτι σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά από τη μία πλευρά μέχρι να ροδίσει.
- Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει και αυτή και το ξεφουρνίζουμε.
- Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου