¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 25 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φλ. καρύδια, χοντροσπασμένα
- 1 αχλάδι ώριμο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φλ. ρώγες σταφύλι, κόκκινο
- 100 γρ. φύλλα baby σπανάκι
- 100 γρ. φύλλα ρόκας
- 100 γρ. τρυφερά, μικρά φύλλα παντζαριού
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 50 γρ. ροκφόρ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου μήλο
Διαδικασία
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα καρύδια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά.
- Προσθέτουμε το αχλάδι, το σταφύλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα από το baby σπανάκι, τη ρόκα, τα φύλλα παντζαριού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
- Προσθέτουμε τα καραμελωμένα καρύδια με τα αχλάδια και τα σταφύλια.
- Ρίχνουμε διάσπαρτα το ροκφόρ, το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσάμικου μήλο.
- Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου