¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Πέτρος Συρίγος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ένα ιδιαίτερα ελαφρύ φαγητό ειδικά για αυτούς που αγαπούν τα ζυμαρικά αλλά και τη φόρμα τους!
Συστατικά
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 4 μανιτάρια πορτομπέλο
- 4 μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
- 1/2 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 100 ml κρασί λευκό
- 2 κ.σ. βαλσάμικο
- 1 κ.σ. μέλι
- 5 κλωναράκια θυμάρι
- ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
- Μουλιάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε νερό για 10 λεπτά.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Κόβουμε όλα τα μανιτάρια σε μικρά κυβάκια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το βαλσάμικο, το μέλι και μαγειρεύουμε για λίγο να καραμελωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου