¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Πόπη Χρυσανθίδου.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 2 κούπες νερό (όχι ξέχειλες)
- 1 + 3/4 κούπας ζάχαρη
- 6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1 φακελάκι ζελέ σκόνη κεράσι
- 300 γρ. κεράσια, χωρίς το κουκούτσι
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μιάμιση κούπα νερό μαζί με τη ζάχαρη.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο προτού πάρει βράση το σιρόπι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα (σαν ασουρές θα μοιάζει, δηλαδή θα είναι πηχτό και θολό) και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη σκόνη από το ζελέ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τα κεράσια, ανακατεύουμε ξανά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας.
- Εμείς χρησιμοποιήσαμε μια βαθιά φόρμα διαμέτρου 20 εκ., αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σχετικά μικρή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση ή μια φόρμα για χαλβά ή ρύζι.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου