¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 15-20 μπισκότα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 120 γρ. βούτυρο, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλ. γραβιέρα
- ½ φλ. κεφαλοτύρι
- 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¾ φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- ½ κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το αλεύρι, το πιπέρι και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία μπάλα από ζυμάρι.
- Προσθέτουμε τις ελιές, το δεντρολίβανο και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτά ακόμη, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά, να σφίξει.
- Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1/2 εκ., ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτί ψησίματος.
- Με κουπ πατ κόβουμε σε στρόγγυλα μπισκότα.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και βάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.
- Αφαιρούμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα βάζουμε σε δοχείo, που κλείνει αεροστεγώς.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου