¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 200 γρ. Kerrygold Regato Light, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
- 10 κομμάτια λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- ½ φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κάπαρη
Διαδικασία
- Βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν.
- Όσο βράζουν οι πατάτες, ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ:
- Ανακατεύουμε σε μπολ τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεμένο με το μηλόξυδο και τη μουστάρδα.
- Όταν γίνουν οι πατάτες, τις καθαρίζουμε όσο είναι ακόμη ζεστές, τις αφήνουμε ολόκληρες αν είναι πολύ μικρές ή τις κόβουμε σε ροδέλες αν είναι μεγάλες.
- Τις βάζουμε ζεστές σε μπολ και τις περιχύνουμε με το κρασί και το μείγμα της βινεγκρέτ.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το regato, τις πιπεριές Φλωρίνης, τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές, το αγγουράκι τουρσί και την κάπαρη.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου