¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για το σιρόπι ροδιού
- 3 φλ. χυμό ρόδι, φρεσκοστιμμένο
- 1 ½ φλ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τη μους
- 2 φύλλα ζελατίνης
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 1 βανίλια, κάψουλα
- 1 ρόδι, τα σπόρια
Διαδικασία
Για το σιρόπι ροδιού
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό ροδιού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη μους
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα κατσαρολάκι με ¼ φλ. κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη εντελώς.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι, τη βανίλια, τη ζελατίνη και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε τα ¾ της μους σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ρίχνουμε 1 κ.σ. σιρόπι ροδιού στην υπόλοιπη μους και ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο δημιουργούμε την δεύτερη στρώση από μους.
- Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες αυτή τη φορά.
- Στη συνέχεια περιχύνουμε κάθε ποτήρι με 2 κ.σ. από το σιρόπι ροδιού.
- Γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου