ΜΕΝΟΥ

Pages

Μους γιαουρτιού με σιρόπι ροδιού

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά
Για το σιρόπι ροδιού

  • 3 φλ. χυμό ρόδι, φρεσκοστιμμένο
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τη μους

  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 1 βανίλια, κάψουλα
  • 1 ρόδι, τα σπόρια

Διαδικασία
Για το σιρόπι ροδιού
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό ροδιού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη μους

  • Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα κατσαρολάκι με ¼ φλ. κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη εντελώς.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.
  • Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι, τη βανίλια, τη ζελατίνη και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Μοιράζουμε τα ¾ της μους σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ. σιρόπι ροδιού στην υπόλοιπη μους και ανακατεύουμε.
  • Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο δημιουργούμε την δεύτερη στρώση από μους.
  • Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες αυτή τη φορά.
  • Στη συνέχεια περιχύνουμε κάθε ποτήρι με 2 κ.σ. από το σιρόπι ροδιού.
  • Γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.
 * * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου