¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο + 1 κ.σ. λιωμένο για τη βάση
- 3 μήλα κίτρινα, κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια
- 1 φλ. ζάχαρη καστανή
- 1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/3 κ.γ. κανέλα
- 1 πακέτο μπισκότα digestive
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Διαδικασία
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα μήλα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε το ½ φλ. ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και να σκουρίνει το χρώμα τους.
- Με μία κουτάλα αφαιρούμε τα μήλα από το τηγάνι.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι την υπόλοιπη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει η καραμέλα.
- Επιστρέφουμε στο τηγάνι τα μήλα, την κανέλα, ανακατεύουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα και όταν γίνουν σκόνη, ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο, χτυπάμε λίγο ακόμη και αφήνουμε στην άκρη.
- Μοιράζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ποτήρια και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού πιέζουμε για να γίνει η στρώση ομοιόμορφη.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια βάζουμε σε κάθε ποτήρι 2 κ.σ. γιαούρτι, από πάνω 2 κ.σ. μήλα με σάλτσα καραμέλας και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου