¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 350 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, καθαρισμένα
- 200 γρ. μπέικον
- 20 γρ. βούτυρο
- 6 χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
- 1/3 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- αλάτι, κατά βούληση
- χρωματιστά πιπέρια φρεσκοτριμμένα, κατά βούληση
Για τη βινεγκρέτ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
- ½ λεμόνι, χυμό
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα λαχανάκια Βρυξελλών, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, να ξεροψηθούν ελαφρώς και από τις δύο πλευρές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για 7-10 λεπτά, μέχρι να φύγει το περισσότερο λίπος και να ξεροψηθεί.
- Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.
- Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε τους χουρμάδες και τα λαχανάκια Βρυξελλών, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μπέικον, αφήνουμε να σοταριστεί και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά και σβήνουμε με το κρασί.
- Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνοντας λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένα χρωματιστά πιπέρια.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου