¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 80΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 αβγά
- 5 αβγά κρόκους
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 500 ml γάλα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 6 κρουασάν βουτύρου, φρέσκα
- 100 γρ. σταφίδες
- άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να διαλυθούν τα αβγά και η ζάχαρη.
- Κόβουμε τα κρουασάν στη μέση κατά μήκος και τα γεμίζουμε με τις σταφίδες.
- Ξανακλείνουμε τα κρουασάν ώστε οι σταφίδες να μη φαίνονται, για να μην καούν στο ψήσιμο.
- Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα κρουασάν και τα περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών, μέχρι σχεδόν να τα επικαλύψει.
- Περιμένουμε 10 περίπου λεπτά να σταθεί, μέχρι τα κρουασάν να απορροφήσουν την κρέμα.
- Σε ένα βαθύ ταψί που να χωράει άνετα το πυρέξ βάζουμε νερό περίπου στα 2 εκ.
- Τοποθετούμε μέσα το πυρέξ με προσοχή και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Με μία οδοντογλυφίδα ανοίγουμε μερικές τρυπούλες στο αλουμινόχαρτο ώστε να βγαίνει λίγο ο ατμός.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε την πουτίγκα είτε ζεστή, είτε σε θερμοκρασία δωματίου.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου