¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τα μανιτάρια
- 25 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
- 50 γρ. βούτυρο ανάλατο
- αλάτι, κατά βούληση
- διάφορα πιπέρια, φρεσκοτριμμένα, κατά βούληση
Για το ριζότο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 100 ml λευκό κρασί
- μία πρέζα σαφράν, εμποτισμένη σε 1 κ.σ. ζεστό νερό
- 1,2 λίτρα ζωμό κότας, ζεστό
- 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη + 1κ.σ για τη γαρνιτούρα
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- φύτρες φασολιών, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Για τα μανιτάρια
- Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το νερό τους.
- Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε 30 γρ. βούτυρο και ρίχνουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τόσο ζωμό μανιταριών, όσο χρειάζεται για να τα καλύψει.
- Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μανιτάρια και να σωθεί το νερό τους.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για το ριζότο
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το κρασί και το σαφράν και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμό κότας, 1 φλ. κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνοντας λίγο να εξατμιστεί πριν προσθέσουμε το επόμενο φλιτζάνι. Αυτό θα διαρκέσει 20 περίπου λεπτά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τα μανιτάρια στη μέση και γύρω από αυτά τοποθετούμε ομοιόμορφα το ριζότο.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το μαϊντανό, γαρνίρουμε με φύτρες φασολιών και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου