¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 4 αβγά
- 1 ρίζα μαρούλι σγουρό
- 5 φύλλα κόκκινο λάχανο
- 10 ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 7 φέτες ζαμπόν καπνιστό, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
- 1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 2 κ.σ. φύτρες λαχανικών, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό να βράσει και τοποθετούμε τα αβγά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και βγάζουμε τα αβγά από το νερό, τα ξεφλουδίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε και ρίχνουμε το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ζαμπόν.
- Σε ένα μικρότερο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου με λεμόνι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Κόβουμε τα αβγά σε τέταρτα, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σως και βάζουμε τα αβγά.
- Γαρνίρουμε με τις φύτρες λαχανικών και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου