¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 80΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 κιλά χοιρινό κρέας, από μπούτι, κομμένο σε κομμάτια
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 σκόρδο, πολτοποιημένο
- 4-5 μέτρια μήλα, κομμένα κυδωνάτα
- 6 κ.σ. κρέμα μηλόξιδου με στέβια
- 1 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- 600 ml ζωμός βοδινού
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με τη μουστάρδα, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος από όλες τις πλευρές να θωρακιστεί.
- Μόλις το χοιρινό ροδοκοκκινίσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα μήλα, την κρέμα μηλόξιδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα το κρέας και προσθέτουμε το ζωμό βοδινού.
- Ρίχουμε τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι, το μέλι και μαγειρεύουμε για 60 περίπου λεπτά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα ανακινώντας την κατσαρόλα.
- Μοιράζουμε το κρέας με τα μήλα σε πιάτα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου