¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 10 - 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 καπνιστό χοιρομέρι, με το λίπος του, βάρους 6-7 κιλών (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το χαράξει σε καρεδάκια των 5 εκ.)
- 200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 90 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα «φυλλαράκια» από φρέσκο δεντρολίβανο (ή ρίγανη)
- 1/2-1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα, τον χυμό, το ξύσμα, το μυρωδικό και το μπαχαρικό και αλείφουμε το χοιρομέρι, έτσι ώστε το μείγμα να μπει και στις χαρακιές του δέρματος.
- Το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε για 25-35 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά, ή μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να ζεσταθεί εσωτερικά.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου