¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 12 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Μοιάζουν με τα σοκολατάκια βραχάκια, αλλά, αντί για ξηρούς καρπούς, φτιάχνονται με κορνφλέικς. Η Μαρία Παπαλαζάρου, η οποία μας έστειλε τη συνταγή, τα φτιάχνει όταν δεν έχει άλλο γλυκό στο σπίτι και γκρινιάζουν τα παιδιά ή όταν έρχονται οι φίλοι τους. Και, φυσικά, σε όλα τα παιδικά πάρτι.
Υλικά
- 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή μπίτερ ή υγείας, σπασμένη σε κομμάτια
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- 100 γρ. κορνφλέικς της αρεσκείας μας (4 κούπες)
Διαδικασία
- Λιώνουμε μαζί το βούτυρο, τη σοκολάτα που επιλέξαμε και το μέλι, κατά προτίμηση στα μικροκύματα.
- Μπορούμε να τα λιώσουμε και σε μπεν μαρί ή ακόμα και σε ένα κατσαρολάκι, απευθείας στη φωτιά, αλλά σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς, να μην είναι καυτό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κορνφλέικς και από πάνω αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας που ετοιμάσαμε.
- Ανακατεύουμε σχολαστικά αλλά απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να καλυφθούν εντελώς τα κορνφλέικς από τη σοκολάτα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 καραμελόχαρτα για σοκολατάκια ή βάζουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε μια απλωμένη λαδόκολλα. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σφίξουν και να σταθεροποιηθούν πλήρως.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου