¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Καρολίνα Δωρίτη
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ξύσμα λεμονιού, μαϊντανός, μάραθος και σχινόπρασο δίνουν ένα μοναδικό άρωμα!
Συστατικά
- 1 συσκευασία σπαγγέτι με αλεύρι ζέας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το τέλος
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 φύλλο δάφνης
- 120 ml λευκό κρασί ξηρό
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. μάραθος, ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Κεφαλογραβιέρα με χαμηλά λιπαρά, για το σερβίρισμα
Τρόπος μαγειρέματος
- Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν.
- Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκόρδο με το φύλλο δάφνης ανακατεύοντας, για περίπου 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμη 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το ξύσμα και τον χυμό. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
- Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και 2-3 κ.σ. από το ζεστό υγρό όπου έβρασαν τα μακαρόνια, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης η σάλτσα (μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω από το υγρό).
- Ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά, ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως με το τριμμένο τυρί και το ωμό ελαιόλαδο.
Πηγή - www.tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου