¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Τηγάνισμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Τα μισά αυγά τα κάνουμε στραπατσάδα και τα υπόλοιπα τα κάνουμε μάτια στο ίδιο τηγάνι, για να έχουμε στο τέλος ρευστό κρόκο σαν σάλτσα στο φαγητό μας.
Συστατικά
- 8 αυγά 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 3 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), καλά στραγγισμένες και λεπτοκομμένες
- 120 γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη (π.χ. Καλαβρύτων), θρυμματισμένη
- 60 γρ. γραβιέρα (προτιμότερο Νάξου), τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος (ή ρίγανη)
- 1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (ή σουσάμι)
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια με τις πιπεριές και λίγο αλάτι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 από τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, να ψηθούν λίγο, σπάμε τα υπόλοιπα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στη στραπατσάδα, ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αυγά (καλό είναι οι κρόκοι να μείνουν μελάτοι).
- Σκορπίζουμε τα τυριά, αλατοπίπερο και τον δυόσμο, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν ελαφρώς τα τυριά, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με ελιές και ψωμί φρυγανισμένο.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου