¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για το Ιμάμ
- μελιτζάνες τηγανισμένες
- γέμιση
- 150 γρ. φέτα, τριμμένη
- 20 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
Για τις μελιτζάνες
- 2 κιλά μελιτζάνες (8 τμχ.)
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι
Για τη γέμιση
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. πελτέ ντομάτας
- 500 γρ. πατάτες, μεσαία καρέ
- 500 γρ. ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρια, ψιλοκομμένες
- 4 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 3 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 2 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 11 γρ. αλάτι
- 1 γρ. πιπέρι
- 5 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Για το Ιμάμ
- Με ένα κουτάλι απλώνουμε γέμιση πάνω σε κάθε μισό μελιτζάνας.
- Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη, τη φέτα και ραντίζουμε με λίγο λάδι.
- Φουρνίζουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει το επάνω μέρος της μελιτζάνας.
Για τις μελιτζάνες
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι.
- Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία και τις τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο στους 160°C μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν.
- Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη γέμιση
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ της ντομάτας, τη ζάχαρη, τις πατάτες και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
- Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου