ΜΕΝΟΥ

Pages

Μελιτζάνες Ιμάμ με πατάτες και φέτα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά
Για το Ιμάμ
  • μελιτζάνες τηγανισμένες
  • γέμιση
  • 150 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 20 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

Για τις μελιτζάνες
  • 2 κιλά μελιτζάνες (8 τμχ.)
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Για τη γέμιση
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. πατάτες, μεσαία καρέ
  • 500 γρ. ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 4 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 11 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι
  • 5 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Για το Ιμάμ

  • Με ένα κουτάλι απλώνουμε γέμιση πάνω σε κάθε μισό μελιτζάνας. 
  • Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη, τη φέτα και ραντίζουμε με λίγο λάδι. 
  • Φουρνίζουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει το επάνω μέρος της μελιτζάνας.

Για τις μελιτζάνες

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. 
  • Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. 
  • Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία και τις τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο στους 160°C μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν. 
  • Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη γέμιση

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ της ντομάτας, τη ζάχαρη, τις πατάτες και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. 
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. 
  • Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.

Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου