¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Ψήσιμο 45.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ετοιμάζουμε μια διαφορετική γέμιση για τα καλαμαράκια με μαντζουράνα, μαϊντανό, κρεμμύδι, κουκουνάρια.
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια
- 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαντζουράνας, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερή, κοπανισμένη
- τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 8 σκελίδες σκόρδου (ή σύμφωνα με το γούστο μας), ψιλοκομμένες
- 3 κουτ. σούπας κουκουνάρια, ψημένα σε ταψάκι στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν
- 6 κουτ. σούπας λάδι
- 1 κρασοπότηρο λευκό, ξηρό κρασί
- λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι, χοντροτριμμένο, όσο μας αρέσει
Διαδικασία
- Για να καθαρίσουμε τα καλαμάρια, χωρίζουμε πρώτα τα πλοκάμια από το σώμα.
- Αφαιρούμε το «κόκαλο» που βρίσκεται κατά μήκος του σώματος. Αδειάζουμε τη σακούλα.
- Εκεί όπου ενώνονται τα πλοκάμια υπάρχει ένα σκληρό σημείο, το οποίο αφαιρούμε. Επίσης, αν θέλουμε, αφαιρούμε την πέτσα.
- Τα πλένουμε όλα πολύ καλά. Ανακατεύουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα κουκουνάρια, το πιπέρι, τη μαντζουράνα, τις 2 κουτ. σούπας από το μετρημένο λάδι και αλάτι.
- Μοιράζουμε αυτό το μείγμα στα καλαμαράκια και κλείνουμε το άνοιγμα με τα πλοκάμια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Τακτοποιούμε τα καλαμαράκια σε ταψάκι που να τα χωράει ίσα-ίσα, τα πασπαλίζουμε με αρκετό πιπέρι και ελάχιστο αλατάκι και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το κρασί.
- Τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα, γύρω στα 45 λεπτά. Όταν τρυπάμε με ένα ξύλο από σουβλάκι και δεν συναντάμε αντίσταση, είναι έτοιμα.
- Τα σερβίρουμε με ψητές πατάτες και πράσινη σαλάτα.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου