ΜΕΝΟΥ

Pages

Μεσογειακή φάβα Θαλασσινών

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Newsbeast.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Μια πολύ γευστική πρόταση

Υλικά

  • 500 γρ. φάβα
  • 100 γρ. καλαμάρι κατεψυγμένο
  • 100 γρ. γαρίδα ψιλή
  • 100 γρ. μύδια ψίχα
  • 3 κρεμμύδια ξερά στα 4
  • 1 μεγάλο καρότο στα 3
  • αλάτι-πιπέρι

Dressing

  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε την φάβα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει την φάβα.
  • Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφού πάρει βράση προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στα 4 και το καρότο.
  • Ελέγχουμε αν χρειαστεί νερό και προσθέτουμε. Περίπου στα μισά ξαφρίζουμε τους αφρούς που έχει βγάλει. Ελέγχουμε και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη μας κολλήσει.
  • Αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει περίπου 45 λεπτά. Περνάμε την φάβα με ένα ραβδομπλέντερ να γίνει λεία και συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα.
  • Σε ένα τηγάνι αφού κάψει ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε όλα τα θαλασσινά μας ρίχνοντας πρώτα το καλαμάρι, μετά την γαρίδα και τέλος το μύδι αλατοπιπερώνοντας.
  • Στρώνουμε τη φάβα σε ένα πιάτο, γαρνίρουμε με τα θαλασσινά και τέλος με το dressing.

Tip

  • Προσέχουμε στο σοτάρισμα να μην ανακατέψουμε τα θαλασσινά πολύ γιατί βγάζουν υγρά.

Πηγή - www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου