¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μανιτάρια
- 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. μέλι
- 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 ματσάκι γλιστρίδα
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια, την πιπερίτσα τσίλι, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να γίνουν καφέ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το βαλσάμικο, το μέλι και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μανιτάρια από το τηγάνι.
- Σουρώνουμε το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τα ντοματίνια, τη γλιστρίδα και τα μανιτάρια, ρίχνουμε λίγο από το αρωματικό λάδι που κρατήσαμε και αλάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου