¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Newsbeast.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Μια λαχταριστή και νόστιμη συνταγή
Συστατικά
Για το σουφλέ
- 3 φλιτζάνια γραβιέρα
- 4 βραστές πατάτες
- 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ
- 7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 1 κούπα γραβιέρα
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
- 6 κουταλιές βούτυρο
Τρόπος παρασκευής
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες για 25 λεπτά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί.
- Στη συνέχεια σε μπολ ρίχνετε το γάλα και προσθέτετε λίγο - λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Αποσύρετε από την εστία και ρίχνετε 4-5 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη, λίγο αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τέλος το αυγό. Ανακατεύετε να ενωθούν καλά τα υλικά και είναι έτοιμη η μπεσαμέλ.
- Έπειτα με ένα πινελάκι αλείφετε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και στρώνετε τις βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες.
- Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ρίχνετε από πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Από πάνω ρίχνετε την μπεσαμέλ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Πηγή - www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου