¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Maggicooking.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα (490 kcal / μερίδα).
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 500γρ. φασόλια λευκά
- 500γρ. μπούτι αρνί σε κομμάτια
- 2 καρότα
- 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη)
- 1 κρεμμύδι
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 1 κολοκύθι
- 1 κύβο κότας MAGGI
- 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμόνι (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
Τρόπος παρασκευής
- Πλύνετε καλά όλα τα λαχανικά, κόψτε σε κυβάκια μισού εκατοστού το καρότο το σέλερι και το κολοκύθι.
- Σε μια κατσαρόλα με 2 κ.σ ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, προσθέστε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι και το σέλερι, σοτάρετε για ακόμη 10 και προσθέσετε 2 λίτρα νερό και τα φασόλια.
- Παράλληλα βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το αρνάκι μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τα φασόλια.
- Προσθέστε τον κύβο κότας MAGGI, ένα κλωνάρι δεντρολίβανο και βράστε για 1,5 ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια και το αρνάκι (προσθέστε νερό αν χρειαστεί).
- Λίγο πριν αποσύρετε με μια κουτάλα βγάλτε 2 μεγάλες κουταλιές από την φασολάδα με αρκετό υγρό και χτυπήστε στο μίξερ.
- Μεταφέρετε πάλι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ένα ωραίο χύλωμα στη σούπα.
- Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστή με λίγο χυμό λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο .
Πηγή - www.maggicooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου