ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα λαχανικών

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Newsbeast.gr
Μερίδες : ??.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Πανδαισία γεύσεων

Υλικά συνταγής
Ζύμη
  • 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. πουρέ
  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 5 γρ. αλάτι
  • νερό κρύο όσο πάρει

Γέμιση

  • 4 γρ. κρεμμύδια ξερά
  • 100 γρ. μπέικον
  • 250 ml. γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • αλάτι πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 150 ml. γάλα
  • 100 γρ. cheddar τριμμένο
  • 60 γρ. καρότο βρασμένο πολύ μικρά κυβάκια
  • 60 γρ. αρακά βιολογικής καλλιέργειας κ/ψ
  • 60 γρ. καλαμπόκι βιολογικής καλλιέργειας κ/ψ
  • 50 γρ. σπανάκι βιολογικής καλλιέργειας κ/ψ

Εκτέλεση

  • Μαλακώνουμε το βούτυρο , προσθέτουμε το αλεύρι, τον πουρέ και δουλεύουμε με τα χέρια έως ότου γίνει κόκκους άμμου.
  • Βάζουμε το αυγό και μια χούφτα νερό. προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια, αν χρειαστεί περισσότερο νερό προσθέτουμε.
  • Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά στο ψυγείο. Κόβουμε τα κρεμμύδια όπως στη σαλάτα και τα σοτάρουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, τα λαχανικά και τα σοτάρουμε και αυτά. Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και μοσχοκάρυδο .
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, το γιαούρτι, το Dirollo cheddar και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το μπέικον και τα ρίχνουμε στη ζύμη.
  • Την ζύμη την έχουμε ψήσει αρχικά για 7 λεπτά στους 180 βαθμούς (τις κάνουμε τρύπες με το πιρούνι για να μην φουσκώσει) και στη συνέχεια αφού ρίξουμε την γέμιση ψήνουμε για 40 λεπτά.

Πηγή - www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου