¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Newsbeast.gr
Μερίδες : ??.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Πανδαισία γεύσεων
Υλικά συνταγής
Ζύμη
- 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125 γρ. πουρέ
- 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1 αυγό
- 5 γρ. αλάτι
- νερό κρύο όσο πάρει
Γέμιση
- 4 γρ. κρεμμύδια ξερά
- 100 γρ. μπέικον
- 250 ml. γιαούρτι
- 1 αυγό
- αλάτι πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 150 ml. γάλα
- 100 γρ. cheddar τριμμένο
- 60 γρ. καρότο βρασμένο πολύ μικρά κυβάκια
- 60 γρ. αρακά βιολογικής καλλιέργειας κ/ψ
- 60 γρ. καλαμπόκι βιολογικής καλλιέργειας κ/ψ
- 50 γρ. σπανάκι βιολογικής καλλιέργειας κ/ψ
Εκτέλεση
- Μαλακώνουμε το βούτυρο , προσθέτουμε το αλεύρι, τον πουρέ και δουλεύουμε με τα χέρια έως ότου γίνει κόκκους άμμου.
- Βάζουμε το αυγό και μια χούφτα νερό. προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια, αν χρειαστεί περισσότερο νερό προσθέτουμε.
- Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά στο ψυγείο. Κόβουμε τα κρεμμύδια όπως στη σαλάτα και τα σοτάρουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, τα λαχανικά και τα σοτάρουμε και αυτά. Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και μοσχοκάρυδο .
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, το γιαούρτι, το Dirollo cheddar και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το μπέικον και τα ρίχνουμε στη ζύμη.
- Την ζύμη την έχουμε ψήσει αρχικά για 7 λεπτά στους 180 βαθμούς (τις κάνουμε τρύπες με το πιρούνι για να μην φουσκώσει) και στη συνέχεια αφού ρίξουμε την γέμιση ψήνουμε για 40 λεπτά.
Πηγή - www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου