ΜΕΝΟΥ

Pages

Τορτελίνια με μανιτάρια, σάλτσα ροκφόρ και ξηρούς καρπούς

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 500 γρ. τορτελίνια με τυρί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 100 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. καρύδια
  • 25 γρ. κάσιους
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα εβαπορέ
  • 100 γρ. ροκφόρ
  • 3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο


Διαδικασία
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Σουρώνουμε, επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και τα διατηρούμε στην άκρη ζεστά.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρύδια, τα κάσιους και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ, το ροκφόρ και ανακατεύουμε.
  • Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα βρασμένα τορτελίνια, ανακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε σε πιάτα.
  • Γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο και το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου