¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 500 γρ. τορτελίνια με τυρί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 100 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 25 γρ. καρύδια
- 25 γρ. κάσιους
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml γάλα εβαπορέ
- 100 γρ. ροκφόρ
- 3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Σουρώνουμε, επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και τα διατηρούμε στην άκρη ζεστά.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρύδια, τα κάσιους και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ, το ροκφόρ και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα βρασμένα τορτελίνια, ανακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε σε πιάτα.
- Γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο και το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου