ΜΕΝΟΥ

Pages

Ασιατικό καλαμάρι με ωμές πιπεριές και σόγια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Ψήσιμο 3΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Για 30 δευτερόλεπτα μαγειρεύεται το καλαμάρι, για να είναι κρουστό και τραγανό. Μπείτε στον κόπο να βρείτε και τα φύλλα shiso, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Υλικά
  • 1 κιλό καλαμάρια, σε λεπτές ροδέλες
  • 6 πιπεριές κέρατο γλυκές+3 πιπεριές Φλωρίνης, σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 1 μάτσο κόλιανδρος (ή μαϊντανός) φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 60 ml μίριν (γλυκό κρασί από ρύζι με 14% αλκοόλ, σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα – αν δεν βρούμε, αντικαθιστούμε με λευκό γλυκό κρασί)
  • 40 ml σάλτσα σόγιας, ανακατεμένη με 4 φύλλα shiso*, πολύ ψιλοκομμένα, ή φύλλα μέντας ή βασιλικού, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα
  • 80 ml χυμός μοσχολέμονου
  • 40 ml ρυζόξιδο ή ξίδι από λευκό κρασί
  • 60 γρ. μαυροκούκι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

* Το shiso είναι ασιατικής προέλευσης μυρωδικό. Ανήκει στην οικογένεια της μέντας, αν και πολλοί το αναφέρουν ως γιαπωνέζικο βασιλικό. Η γεύση του είναι μοναδική, λίγο πιπεράτη, λίγο λεμονάτη και στο τέλος γλυκιά. Το βρίσκουμε φρέσκο σε μανάβικα, κατόπιν παραγγελίας.

Διαδικασία
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πολύ καλά σε πολύ δυνατή φωτιά, σκέτο, μέχρι σχεδόν να καπνίσει. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καλαμάρι, σε δόσεις, για 30 δευτερόλεπτα. Τηγανίζουμε το καλαμάρι σε δόσεις, γιατί δεν θέλουμε να πέσει η θερμοκρασία, θέλουμε να ροδίσει αμέσως και να μη βγάλει υγρά.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τις πιπεριές, τον κόλιανδρο και τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το μίριν, τη σόγια, τον χυμό μοσχολέμονου, το ρυζόξιδο και το υπόλοιπο λάδι.
  • Αναμειγνύουμε το ντρέσινγκ με το καλαμάρι, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου