¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Πέτρος Συρίγος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 800gr. παντζάρια ψιλοκομμένα
- 2 μέτριες πατάτες ψιλοκομμένες
- 10gr. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 50gr. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 2lt ζωμό ή νερό
- 180gr. γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κλωναράκι μάραθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παντζάρια, το κρεμμύδι και τις πατάτες για 3-4′, ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το τζίντζερ και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20′, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ με λίγη ποσότητα από τον ζωμό, μέχρι να γίνει ένα αφράτο και λείο μείγμα. Ανάλογα με το πως θέλουμε να είναι η τελική υφή της σούπας μας, προσθέτουμε ζωμό στο μείγμα.
- Αλατοπιπερώνουμε την σούπα και την σερβίρουμε ζεστή ή κρύα. Προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι στο πιάτο και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μάραθο.
Πηγή - petros-syrigos.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου