¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Καρολίνα Δωρίτη
Μερίδες : Για 12 ταρτάκια.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Νόστιμο «μεζεδάκι» για τα παιδικά πάρτι.
Συστατικά
- 70 γρ. μπέικον γαλοπούλας
- 2 αβγά
- 200 ml κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Ελαιόλαδο για τη φόρμα
- 12 μικρά στρογγυλά φύλλα κουρού (έτοιμα στα σουπερμάρκετ)
- 130 γρ. γλυκιά γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
Τρόπος παρασκευής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Κόβουμε το μπέικον σε μικρά καρέ.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα.
- Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη με την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο.
- Αλείφουμε σχολαστικά με ένα πινέλο τις θήκες μιας φόρμας για μάφιν με ελαιόλαδο.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φορμάκια για μάφιν, τα οποία τοποθετούμε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Βάζουμε μέσα στις θήκες ή στις φόρμες τα έτοιμα φύλλα κουρού.
- Τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να καλύψουν τον πάτο και τα τοιχώματα του σκεύους που χρησιμοποιούμε. Τρυπάμε τη βάση τους με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε μέσα στο κάθε φύλλο περίπου 1½ κ.γ. τριμμένη γραβιέρα.
- Από πάνω μοιράζουμε το τσιγαρισμένο μπέικον και τέλος 2-3 κ.σ. από το μείγμα με τα αβγά. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Πηγή - www.tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου