¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό κατσικάκι από μπούτι ή σπάλα
- 1 1/2 κιλό αμπελοβλάσταρα (η κορυφή περίπου 10 εκατοστά από την άκρη), επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα τρυφερά αμπελόφυλλα
- μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
- άνηθο ψιλοκομμένο
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι μαύρο
Τρόπος παρασκευής
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρές μερίδες και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε.
- Πλένουμε τα αμπελοβλάσταρα (ή και τα αμπελόφυλλα), τον άνηθο, το πιπέρι και προσθέτουμε στο κρέας.
- Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε με λίγο νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για τρία τέταρτα περίπου.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου