¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Καρολίνα Δωρίτη
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Μια συνταγή ιδανική για το lunch box αλλά και ένα ελαφρύ γεύμα στο σπίτι.
Συστατικά
- 250 γρ. ζυμαρικά πλεξούδες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
- 2 κ.σ. αλατσοελιές (ή μικρές θρούμπες)
- 8 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 3-4 αγκιναράκια Τήνου τουρσί, κομμένα σε μικρές φέτες
- 1 κ.γλ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
- Αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο
Για το πέστο
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο (αφαιρούμε τον πράσινο πυρίνα της σκελίδας για να μην είναι έντονο το σκόρδο)
- 50 γρ. φρέσκα φύλλα ρόκας, πλυμένα και καλά στεγνωμένα
- 50 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 70 ml ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Πέστο
- Μπορούμε να το έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη ημέρα, γιατί διατηρείται τέλεια σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο για 2-3 ημέρες (αν προσθέσουμε το τυρί την τελευταία στιγμή διατηρείται περισσότερο).
- Βάζουμε πρώτα το σκόρδο και το κουκουνάρι σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι και τα λιώνουμε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρόκα, το κεφαλοτύρι και τον χυμό λεμονιού και πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ενώ συνεχίζουμε να πολτοποιούμε.
- Τέλος, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Ζυμαρικά
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου, ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.
- Σουρώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και, στο τέλος, προσθέτουμε το πέστο ανακατεύοντας καλά ώστε να πάει παντού.
Πηγή - www.tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου