¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Για τη σαλάτα
- 1 μελιτζάνα
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι ρόκα
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
Για τη σάλτσα κάπαρης
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
- 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- 5-6 ελιές πράσινες, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
- 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
- 1/2 φλ. νερό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 200 γρ. κάπαρη, που έχουμε μουλιάσει και ξεπλύνει
Διαδικασία
- Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες.
- Τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 20 λεπτά, να ξεπικρίσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες με άφθονο νερό και αφού τις σκουπίσουμε, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας για να ψηθούν.
- Γυρνάμε τις μελιτζάνες κατά διαστήματα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και να κρυώσουν καλά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρόκα και τις ψητές μελιτζάνες, περιχύνουμε με τη σάλτσα κάπαρης, αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.
Για τη σάλτσα κάπαρης
- Σε ένα άλλο μικρό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, τις ελιές, την ντομάτα, ½ φλ. νερό, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και ανακατεύουμε.
- Σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη να κρυώσει.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου